Menu

Herstel

Werken aan herstel gaat over verlies en rouw, daar hebben veel geestelijk verzorgers dagelijks mee te maken in hun werk. In de verschillende werkvelden komt het naar voren. Binnen het werkveld van justitie gaat het over herstel bij slachtoffers, maar ook het herstelproces van de gedetineerde. In defensie wordt er veel gesproken over het herstel na een uitzending, hoe pak je als militair het ‘gewone’ leven dan weer op? Ook in de zorg komen we het thema tegen, in de revalidatiezorg speelt herstel altijd een belangrijke rol.

Bernice Brijan schreef haar masterthesis voor de opleiding theologie aan de Tilburg School of Catholic Theology over ‘Persoonlijke groei door zingeving en herstel van het levensverhaal’. Een theologisch en wijsgerig hermeneutisch perspectief op de rol van levensverhaal en zingeving bij de integratie van verlies in het kader van het hersteldenken in de GGZ. Download hier haar thesis.

Andrew de Vries schreef zijn masterthesis voor de opleiding theologie aan de Tilburg School of Catholic Theology over ‘Waardigheid als antropologisch en christelijk kernthema bij herstelbemiddeling’. Download hier zijn thesis.

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - UCGV

Website realisatie: Doelbewust Online Marketing