Menu

Informatie voor cliënten

In Dialoog met je Levensverhaal: een onderzoek naar geestelijke verzorging in de thuissituatie

Wanneer je te maken krijgt met een progressieve aandoening heeft dit niet alleen invloed op je lichamelijk en psychische gezondheid, maar kun je ook geconfronteerd worden met existentiële vragen omtrent leven, dood en de grenzen van het bestaan. Geestelijk verzorgers bieden professionele begeleiding bij levensvragen en zingeving. Er is steeds meer aandacht voor zingeving in de gezondheidszorg, maar de mogelijkheid om geestelijke verzorging te ontvangen als je thuis ziek bent, is nog vrij onbekend.

Voor een wetenschappelijk onderzoek naar geestelijke verzorging zijn we op zoek naar mensen die behoefte hebben om met een geestelijk verzorger te praten over hun leven en de ingrijpende veranderingen door hun ziekte.

Dit onderzoek maakt deel uit van het Palliatief Landelijk Onderzoek Eerstelijns Geestelijke verzorging (PLOEG) en is een samenwerking tussen de Tilburg University en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Als u meedoet met dit onderzoek, betekent dit voor u het volgende:

  1. U voert 6 gesprekken met een geestelijk verzorger van één uur. Deze gesprekken vinden plaats bij u thuis (of via videobellen) en zijn kosteloos;
  2. U ontvangt een informatiepakket met daarin een werkboek. In dit werkboek vragen we u notities te maken voorafgaand en na afloop van elk gesprek;
  3. U vult op drie momenten een vragenlijst in over hoe u zich op dat moment voelt;
    Na afloop kunt u uitgenodigd worden voor een interview. Uitgangspunt is dat het op de eerste plaats gaat om uw vragen en verhaal. Het onderzoek is daaraan ondergeschikt.

Momenteel zijn er voor dit onderzoek geestelijk verzorgers beschikbaar om gesprekken met u te voeren in de volgende provincies: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant, Noord-Holland (regio Amsterdam), Zuid-Holland, Zeeland, Overijssel, Limburg (midden en noord) en Utrecht.

Voor meer informatie of voor aanmelding kunt u terecht bij Annemarie Foppen, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam. U kunt mailen naar a.foppen@vu.nl of tijdens kantooruren bellen naar (020) 598 7040.

U kunt ook het onderstaande aanmeldformulier invullen, we nemen dan telefonisch contact met u op.

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - UCGV

Website realisatie: Doelbewust Online Marketing