Menu

Nieuwste publicatie ‘Met lichaam en geest’

Het Universitair Centrum voor Geestelijke Verzorging (UCGV) laat u met trots weten dat zijn nieuwste publicatie Met lichaam en geest. De rituele competentie van geestelijk verzorgers beschikbaar is. Dit boek is het product van de expertmeeting “Ritueel en GV” in oktober 2019 en de conferentie “Rituele Competentie in de Geestelijke Verzorging” in oktober 2020. De inleidingen van beide bijeenkomsten zijn in deze bundel bijeengebracht, aangevuld met enkele andere. De bundel is onderverdeeld in vier delen: praktijk en analyse, onderzoek en theorie, onderwijs, en beroepsstandaard.

De bundel bevat 36 bijdragen die zijn geschreven door een diverse groep van geestelijk verzorgers, onderzoekers en docenten, en is een product van de samenwerking tussen de verschillende universitaire en HBO-opleidingen. Door te reflecteren op de rituele competentie van geestelijk verzorgers wil het boek bijdragen aan de praktijk van, het onderzoek naar en het onderwijs in geestelijke verzorging. Met zijn brede opzet is het boek interessant voor studenten, docenten, wetenschappers, geestelijk verzorgers en beleidsmakers.

Boekinformatie

Met lichaam en geest. De rituele competentie van geestelijk verzorgers

Redactie door J. W. G. Körver, E. Olsman & X. J. S. Rosie

Uitgeverij: Eburon, Utrecht

324 pagina’s | ISBN 9789463013734 | 29,50 euro

https://eburon.nl/product/met-lichaam-en-geest/

Aanbevelingen

“‘Met lichaam en geest’ biedt praktijkvoorbeelden die de verbeelding prikkelen, verhelderende reflecties vanuit onderzoek en theorie, en waardevolle aandachtspunten voor de opleiding van geestelijk verzorgers.”

Hans Alma, Vrije Universiteit Amsterdam

“Deze bundel biedt een schat aan praktijkervaringen, reflecties en perspectieven waar geestelijk verzorgers en ook de VGVZ als beroepsvereniging hun voordeel mee kunnen doen.”

Christien den Draak, VGVZ

“Praktijkvoorbeelden laten zien, hoe wezenlijk de rituele competentie deel uitmaakt van goede geestelijke zorg. Iets wat geestelijk verzorgers heus weten maar vaak sterker naar voren komt in hun voorgaan en doen. Deze veelzijdige competentie helder verwoorden, is daarmee niet eenvoudig. Niet voor niets bevat dit boek een rijke verzameling aan invalshoeken en beschrijvingen. Precies zo geven de auteurs -paradoxaal genoeg- hun warme pleidooi voor een duidelijke belichaming van de rituele competentie binnen onderwijs en beroepsstandaard, overtuigend vorm.”

Hanneke Muthert, Rijksuniversiteit Groningen

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - UCGV

Website realisatie: Doelbewust Online Marketing