Menu

UCGV publiceert conferentiebundel over casestudy onderzoek in de geestelijke verzorging

Het Universitair Centrum voor Geestelijke Verzorging (UCGV) laat u met trots weten dat vanaf donderdag 23 april haar nieuwste publicatie Learning from Case Studies in Chaplaincy. Towards Practice Based Evidence & Professionalism te koop is. Dit boek is het product van een internationaal congres over casestudy onderzoek in de geestelijke verzorging dat op 25-26 februari 2019 in Amsterdam plaatsvond. In 21 bijdragen wordt er ingegaan op de methodologie, de problemen én de beloften van casestudy onderzoek door een diverse groep van wetenschappers en geestelijk verzorgers. Door te reflecteren op de methodologie en professionalisering van de geestelijke verzorging, hoopt het boek bij te dragen aan het beantwoorden van de vraag hoe en waarom geestelijke verzorging werkt. Met haar brede opzet en zeer relevante vraagstelling is het boek interessant voor een breed publiek van wetenschappers, geestelijke verzorgers en beleidsmakers.

Boekinformatie

Uitgeverij: Eburon (Utrecht) | 224 pagina’s | ISBN 9789463012812 | 28 euro

Hier te koop: https://eburon.nl/product/learning-from-case-studies-in-chaplaincy/

Over het UCGV

Het Universitair Centrum voor Geestelijke Verzorging is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Theologische Universiteit en de Tilburg School of Catholic Theology (Tilburg University). De directe aanleiding voor het oprichten van het Centrum vormde het Case Studies Project Geestelijke Verzorging (CSP), waarin 56 geestelijke verzorgers en ruim tien onderzoekers van vier verschillende universiteiten samenwerken.

Contact

Voor meer informatie over het boek of over het UCGV kunt u contact opnemen met dr. Jacques Körver (directeur UCGV, J.W.G.Korver@tilburguniversity.edu) of Martijn Stoutjesdijk, MA (secretaris/beleidsmedewerker UCGV, M.J.Stoutjesdijk@tilburguniversity.edu, 06-53793818).

© 2024 - Alle rechten voorbehouden - UCGV

Website realisatie: Doelbewust Online Marketing